تست سلامت هارد دیسک

فهرست مطالب

هارد دیسک یکی از مهمترین قطعات سخت افزاری یک کامپیوتر است. این قطعه مسئول ذخیره سازی اطلاعات مهمی مانند سیستم عامل، برنامه ها، فایل های شخصی و غیره را بر عهده دارد. در این مقاله به تست سلامت هارد دیسک و آموزش اینکه چطور سلامت هارد دیسک خود را تست کنیم میپردازیم. در ادامه به تیم تعمیر 724 همراه باشید.

تعمیر هارد، یکی از چالش های بزرگی است که ممکن است سر راه شما نیز قرار گرفته باشد.احساس از دست دادن تمام اطلاعاتی که مدت ها جمع آوری شده و بعضا شاید دیگر امکان تهیه و آماده سازی آنها نیز نباشد! بنابراین، مهم است که سلامت هارد دیسک خود را به طور منظم بررسی کنید.

در این مقاله، تست سلامت هارد دیسک را آموزش خواهیم داد. ما همچنین به بررسی علائم خرابی هارد دیسک و نحوه تهیه پشتیبان از اطلاعات خود در صورت خرابی هارد دیسک میپردازیم. پس همراه ما باشید.

علائم خرابی هارد دیسک

قبل اینکه نیاز به تست سلامت هارد دیسک باشد، باید ابتدای امر با چند نشانه ساده در رفتار و عملکرد سیستم خود متوجه تغییرات آن شده باشید. در اینجا چند نشانه رایج که عموم افراد با آن درگیر هستند از خرابی هارد دیسک آورده برای شما جمع آوری کرده ایم:

زمانی که صدای غیرعادی از هارد دیسک شنیده میشود.

  • شنیدن صدای غیرعادی از هارد دیسک می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل جدی باشد. برخی از صداهای غیرعادی که ممکن است از هارد دیسک شنیده شود عبارتند از:
  • صدای کلیک: این صدا معمولاً به دلیل خرابی هد یا موتور هارد دیسک ایجاد می‌شود.
  • صدای تیک تاک: این صدا معمولاً به دلیل خرابی بلبرینگ موتور هارد دیسک ایجاد می‌شود.
  • صدای خش خش: این صدا معمولاً به دلیل خرابی هد یا پلاتر هارد دیسک ایجاد می‌شود.
  • اگر صدای غیرعادی از هارد دیسک خود شنیدید، مهم است که فوراً اقدامات لازم را برای محافظت از داده‌های خود انجام دهید. در اینجا چند کار وجود دارد که می‌توانید انجام دهید:
  • تمام داده‌های خود را به یک هارد دیسک خارجی یا فضای ابری منتقل کنید.
  • از استفاده از هارد دیسک خود خودداری کنید تا زمانی که مشکل را برطرف کنید.
  • با یک متخصص تعمیر هارد دیسک تماس بگیرید تا هارد دیسک شما را بررسی کند.
  • در اینجا چند نکته برای جلوگیری از شنیدن صدای غیرعادی از هارد دیسک آورده شده است:
  • هارد دیسک خود را در یک مکان خنک و خشک نگهداری کنید.
  • از ضربه زدن یا تکان دادن هارد دیسک خود خودداری کنید.
  • از نرم‌افزارهای ضد ویروس و آنتی‌مالیاری به‌روز استفاده کنید.در مواقعی که هارد دیسک شما کندتر از حد معمول کار میکند.
  • ممکن است حتی هارد دیسک شما به طور ناگهانی از کار کردن دست بکشد!
  • زمانی که ویندوز یا سایر برنامه های اجرایی شما به طور ناگهانی کرش میکنند.
  • و یا ممکن است بخشی از فایل ها یا پوشه ها ناپدید شوند یا دیگر باز نشوند.

در صورتی که طی کار کردن با سیستم لپ تاپ یا کامپیوتر خود، اگر هر یک از این علائم را مشاهده کردید، وقت آن رسیده که نگران سلامت هارد دیسک خود باشید و باید هارد دیسک خود را فورا جهت تست به مراکز تعمیر کامپیوتر یا تعمیر لپ تاپ ارسال کنید.

همچنین بخوانید:  دلایل کند شدن هارد چیست؟ راهکارها و سؤالات رایج

نحوه تست سلامت هارد دیسک

حال که به دنبال حفظ امنیت اطلاعات خود هست وقت آن رسیده که به بررسی صحت و سلامت عملکرد هارد خود قبل از نیاز به هرگونه تعمیر و یا بازیابی اطلاعات هارد باشید. برای تست سلامت هارد دیسک، میتوانید از نرم افزارهای مختلفی استفاده کنید. برخی از نرم افزارهای محبوب تست سلامت هارد دیسک در ادامه آموزش داده شده است.

با استفاده از این گروه شما میتوانید در منزل یا محل کار خود با راحتی تست سلامت هارد دیسک انجام داده و از وضعیت خرابی هارد دیسک خود با خبر شوید. این نرم افزارها اطلاعات مختلفی در مورد تست سلامت هارد دیسک شما ارائه می دهند، از جمله:

  • میزان سلامت کلی هارد دیسک شما در چه وضعیتی است.
  • تعداد خطاهایی که در حین خواندن و نوشتن با آن روبرو شده است.
  • دمای هارد دیسک که مستقیم بر طول عمر آن اثر میگذارد.

و برخی اطلاعات دیگر که به صورت تخصصی برای انواع هارد ارائه میشود.

در صورتی که برای تست سلامت هارد دیسک با استفاده از نرم افزار CrystalDiskInfo اقدام میکند، بهتر است که مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. نرم افزار CrystalDiskInfo را از وبسایت های معتبر دانلود و نصب کنید.
  2. بعد از نصب کرک یا رجستر آن، نرم افزار را اجرا کنید.
  3. در پنجره اصلی نرم افزار، نام و مدل هارد دیسک خود را پیدا کنید.
  4. بعد از چند لحظه، در زیر وضعیت سلامت، مقدار “Health Status” دستگاه را بررسی کنید.

این مقدار همان پارامتری است که سلامت هارد دیسک شما یا میزان خرابی هارد دیسک شما را بازگو میکند. اگر مقدار “Health Status” “Good” باشد، هارد دیسک شما سالم است. اگر مقدار “Health Status” “Bad”  یا “Caution” باشد، هارد دیسک شما ممکن است خراب باشد.

به یاد داشته باشید که در صورتی که هارد دیسک شما خراب است و نیاز به بازیابی اطلاعات هارد یا ریکاوری اطلاعات هارد دارید، اینکار تنها یکبار قابل انجام است! پس بهتر است که به یک مرکز تعمیرات معتبر و با تجربه نظیر مرکز تعمیر 724 مراجعه کنید.

  1. SeaTools

درصورتی که مایل به استفاده از ابزارهای دیگری باشید، میتوانید سراغ SeaTools بروید. اگر برای تست سلامت هارد دیسک با استفاده از نرم افزار SeaTools اقدام میکنید، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا نرم افزار SeaTools را دانلود و نصب کنید.
  2. بعد از ریجستر کردن نرم افزار، آن را اجرا کنید.
  3. در پنجره اصلی نرم افزار، روی گزینه “Short DST” کلیک کنید.
  4. سپس روی دکمه “Start” کلیک کنید و منتظر بمانید.

با از گذشت چند لحظه یا چند دقیقه که بسته به سرعت عملکرد دستگاه شما و میزان اطلاعات و حجم هارد شما بستگی دارد، با اتمام تست سلامت هارد، نتایج تست در پنجره اصلی نرم افزار به شما نمایش داده میشود.

بعد از آن میتوانید تصمیم درست را در خصوص آینده هارد خود بگیرید و یا با احتیاط بیشتری با آن کار کنید. در ادامه چند نرم افزار محبوب دیگر که نیز برای تست خرابی هارد دیسک استفاده میشود برای شما نوشته ایم:

  • Hard Disk Sentinel
  • HDDScan
  • HD Tune

نحوه تهیه پشتیبان از اطلاعات در صورت خرابی هارد دیسک

اگر هارد دیسک شما خراب شود یا نگران خراب شدن و از دست دادن اطلاعات خود هستید، باید بدانید که این خطر همیشه هست و ممکن است تمام یا بخشی از اطلاعات شما از بین برود. بنابراین، مهم است که بدانید چطور از اطلاعات خود پشتیبان تهیه کنید و یا به طور دوره ای از اطلاعات خود بک آپ بگیرید.

برای تهیه پشتیبان از اطلاعات خود، میتوانید از روش های مختلفی استفاده کنید که بسته به حجم، نوع و بازه های زمانی که اطلاعات شما بروز میشود متفاوت خواهد بود، برخی از متداول ترین روش های این کار عبارت است از:

  • تهیه پشتیبان از اطلاعات روی درایو USB یا هارد دیسک اکسترنال

این کار عموما زمانی مناسب است که شما بخش کوچک یا ثابتی از اطلاعات نظیر فیلم و عکس های شخصی یا فایل های اداری پروژه خاصی را مایل هستید برای مدتی نگهداری کنید یا حتی با سایر افراد به اشتراک بگذارید.

برای تهیه پشتیبان از اطلاعات روی درایو USB یا هارد دیسک اکسترنال، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. یک درایو USB یا هارد دیسک اکسترنال متناسب با ظرفیت مورد نیاز خود تهیه کنید.
  2. تمام اطلاعات مهم خود را در درایو USB یا هارد دیسک اکسترنال کپی کنید.

به یاد داشته باشید که این دستگاه ها نیز ممکن است دچار خرابی و آسیب شوند.

  • تهیه پشتیبان از اطلاعات در فضای ابری

از فضای اشتراک گذاری ابری، عموما برای نگهداری اطلاعات سازمان ها و یا سایت های بزرگ همچمون تعمیر 724 استفاده میشود که تا درصورت خرابی هارد یا حملات سایبری (هک) بتوانند آخرین اطلاعات کلی سازمان را به صورت لحظه ای در اختیار داشته باشند و سریع در دسترس باشد.

در صورتی که مایل به تهیه یک فضای پشتیبان ابری هستید و آن را برای سازمان، وبسایت و یا حتی کارهای شخصی خود مناسب میدانید. مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا یک حساب کاربری در یک سرویس فضای ابری مطمئن و ایمن ایجاد کنید.
  2. در صورتی که نرم افزار سرویس فضای ابری در دسترس است، آن را روی رایانه خود نصب کنید.
  3. سپس تمام اطلاعات مهم خود را در سرویس فضای ابری آپلود کنید.

عموما این فضاها در خطر آسیب و از دست رفتن داده نیستند زیرا خودشان مکانیزم های داخلی برای تهیه پشتیبان و حفظ امنیت اطلاعات را دارا هستند.

  • استفاده از نرم افزارهای پشتیبان گیری

اما جدای از کپی کردن ساده، ابزارهایی هم هستند که اطلاعات را فشرده و پشتیان گیری کنند تا فضای کمتری اشغال کنند. برای تهیه پشتیبان از اطلاعات با استفاده از نرم افزارهای پشتیبان گیری، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا یک نرم افزار پشتیبان گیری را انتخاب و از وبسایت آن دانلود کنید.
  2. عموما این نرم افزارها نیاز به رجستری دارند پس آن را خریداری و نصب کنید.
  3. سپس به کمک ابزار داخلی تمام اطلاعات مهم خود را با استفاده از نرم افزار پشتیبان بگیرید.

نتیجه گیری

امروزه اکثر اطلاعات ما روی هارد ذخیره میشود و با توجه به ویروس ها، آسیب های فیزیکی و سایر موارد احتمال آسیب دیدگی هارد و نیاز به تعمیر هارد امری اجتناب ناپذیر است. آموزش تست سلامت هارد دیسک یک اقدام مهم برای محافظت از اطلاعات شما است. شما میتوانید با یک تست ساده از خرابی هارد دیسک خود مطلع شوید و جلوی از دست رفتن اطلاعات خود را بگیرید.

مقالات مرتبط
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با تعمیر کار